duminică, 19 iunie 2011

vorbind despre matrix

      Vorbind despre Matrix , dar nu de acel film al lui Wachowski , ci de matrixul social din care facem parte . Daca nu iti dai seama de el , nu ai cum sa intelegi ceea ce scriu aici.
    
       Sa incepem cu fiinta umana sau The human being cum se mai zice , primele reguli ale matrixului le-ai invatat in cei 7 ani de acasa , (pe care sper ca îi ai) sa vorbesti , sa respecti , sa cinstesti Creatorul etc... Mai apoi intervin dascalii , doamna educatoare de la camin gradinita si clasele 1-4 aici socializezi , iei prima data contact cu o parte din adevarata fata a matrix`ului . Daca pîna acum ai fost tinut sub protectia lu` mami si tati , trebuie sa infrunti noul , prima zi de scoala imi aduc aminte a fost tare ciudata, poate daca invatatoarea ar fi avut experienta cu mai multi copii ar fi redus din impactul primei zile de scoala.
     
      Aici inveti sa respecti programul , daca lipsesti aveai absent ... in fine anumite reguli pe care daca nu le respectai erai sanctionat si in final exclus din sistem. de la clasa 1-a pina la clasa 8-a pot spune ca se dezvolta o latura a responsabilitatii , a ambitiei , concurenta apare din primele zile.
    
     Inca esti la inceputul drumului catre individul supus respectuos , care asteapta pina in ultima secunda culoarea verde a semaforului , care la primul semn al parintelui plecai capul si intelegeai ca distractia s-a terminat , OVER , asta daca inca stii sa te mai distrezi , daca nu cumva iti da afara siguranta din camera ca sa nu poti folosi computerul , si vine momentul sa iti alegi meseria . Aici mare dificultate , intervin parintii , tu dai la CNRV  ca numai acolo se face carte , la alte licee se consuma seminte si se joaca tomanap ...ehe bietul de tine n-ai ce sa le zici , parintii sunt parinti , iti vor binele trebuie sa ai asculti cu ochii inchisi si le urmezi cu strangere de inima ideea.

      Poate tu ai fi vrut sa devii sofer de tir , ca iti placeau masinile , sau cadru militar ca te jucai cu soldateii cand erai mic , asistenta ca iti placeau papusile etc . NU! tata vrea sa  faca executor judecatoresc din tine , doctor ... si tie nu iti plac acele. Si intr-un final dupa terminarea liceului realizezi ca nu stii ce e cu tine , nu stii ce iti place , faci o facultate sa fie facuta de gura parintilor , te trezesti la REALITATE!

    Realitatea o simti cand trebuie sa te intretii ca persoana , nu mai ai curajul sa ceri la ai tai , "asta daca o faceai inainte", si iti cauti un loc de munca, anunturi , cunostinte , CNS , RomTV , monitorul , toate ofera cele 8 milioane , 200€ . Te resimti atunci , nu iti ajunge pentru viitoarea chirie , daca muncesti cu partenera iti mai ramane de un gratar pe malul siretului , nu mai zic de asigurare , impozit , rovigneta , ulei si benzina la masina ...

  Si uite asa societatea vrea indivizi muncitori , sa respecte regulile , legile , sa plece capul , sa isi plateasca datoriile la stat , muncesti pina la 65 de ani pentru pensie si cand ajungi te scot astia cu acelasi salar pe care l-ai avut pina acum. Dar stai asa , tu nu o sa mai traiesti mult , esti istovit de cei 35 de ani vechime , organismul tau nu mai e nici macar ca acum 25 de ani , ai bagat in tine pui refrigerati crescuti cu antibiotice , salamuri pline de acel potentiator de aroma E621 , ai baut sucuri cu indulcitori artificiali , aspartam si acesulfam , ca ti s-a zis ca zaharul creste glicemia si e daunator , de coloranti nu mai zic etc etc , si organismul tau nu mai duce maxim 10 ani .

    Tragi linie! se rupe filmul , ai muncit sa traiasca altii bine , 35 de ani zi de zi , un minut nu ai intarziat la servici ,  nu ai suparat seful ai fost angajat model ,  pentru 10 ani de pensie!   This is the romanian  MATRICS

   P.S. este o anumita clasa sociala care e libera , , refuza matrix`ul  , despre ea in viitoarea postare ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu